Mocu

ce ? eu nu pot ?

Imunitate

Ei si iata inca un caz in care o persoana si-a facut la timp vaccinul AnCST (Anti-constiinta) + DiC (Durere in Cot). O persoana care conform articolelor din ziare si declaratiilor a condus o masina, imatriculata ca si corp diplomatic, cu o viteza de 120km/h in oras. Credeti ca va vedea mai mult de o amenda ? Eu nu cred.

Cred ca omul e deja la el in tara, bine mersi, asteptand musamalizarea cazului…IAR ! Cat timp va mai trebui sa treaca pentru ca o crima sa se plateasca asa cum scrie in orice lege din orice tara ? Se pare totusi ca pe planeta Romania, chiar totul este posibil.

Cum se poate pune problema imunitatii diplomatice cand omori pe cineva ? Cine iti da dreptul la aceasta imunitate ? Probabil cine i-a dat dreptul acelei persoane (era sa zic om) la aceasta imunitate, la fel de bine poate sa i-o si ridice. Si nu ma refer aici la organismele lumesti.

Pana una-alta, noi ramanem in continuare tara in care criminalii scapa basma curata pentru suma corecta.

Din postura de parinte, nu ma gandesc acum decat la bietii parinti ai fetei de 22 de ani a carei viata a fost curmata tragic. Este imposibil de imaginat cum e sa cresti un copil, lumina ochilor tai, si deodata, brusc, sa-ti apara un diplomat cu imunitate si sa-ti omoare copilul.

Oare nici un om care se ocupa de acest caz nu poate sa priveasca lucurile mai sus de imunitatea diplomatica ? Chiar nu se doreste sa se termine o data cu coruptia la nivel inalt si cu judecarea vinovatilor asa cum este scris in lege ? Se pare ca nu.

Oricum, in acest moment, putem sa ne zbatem, sa scriem, sa discutam, sa analizam…e totul in van ! Fata de 22 de ani nu mai este printre noi iar vinovatul este imun. Imun la viata, imun la suferinta…

Articolul integral poate fi citit aici.

Reclame

02/02/2009 - Posted by | Bucuresti, Fruntea tarii, General | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: