Mocu

ce ? eu nu pot ?

În Finlanda s-a deschis un „centru de dormit după-masă”

O organizaţie non-profit din Finlanda, care promovează „un stil de viaţă mai liniştit”, a înfiinţat, cu susţinerea Comisiei Europene, un Centru de „tras un pui de somn după-amiaza”. Situat în apropiere de centrul oraşului Turku, al doilea ca mărime din Finlanda, centrul oferă gratuit clienţilor un spaţiu special amenajat, cu paturi confortabile, pentru toţi cei care doresc să se odihnească după prânz.

Clienţii pot de asemenea să joace scrabble sau lego sau doar să stea pe saltea şi să se bucure de muzica ambientală. Singura condiţie care li se impune este aceea de a se purta cuviincios. La plecare, clienţii pot savura o cafea şi îşi pot să-şi povestească visele avute în timpul siestei în jurnalul Centrului.

Obiceiul siestei este foarte răspândit în statele mediteraneene, precum Spania sau Grecia. Aici oamenii trag un pui de somn în fiecare după-amiază pentru a avea mai multă energie în restul zilei. Un obicei asemănător este practicat şi în ţări precum China sau Taiwan. În birourile japoneze există chiar locuri pentru dormit în birouri, special amenajate pentru lucrătorii care au nevoie de câteva minute de odihnă.

Sursa: Antena 3

Reclame

09/02/2009 - Posted by | Din presa, General | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: